Sverige behöver fler bostäder, men också bostäder för fler

Vår vision om staden är en blandstad. Ett stadsrum med byggnader och ytor som främjar strömningar av människor med olika behov och mål i livet.

Lösningen är ett smartare och effektivare byggsätt som med modul-teknik och svenskt trä gör det möjligt att bygga moderna och klimatsmarta bostäder snabbare och till rationella priser. På så sätt kan fler människor få tillgång till bra bostäder i områden där bristen är som störst.

Nyckeln till framtidens bostäder

Med modern byggteknik, nytänkande arkitektur och naturens eget byggmaterial vill vi bidra till en sund bostadsmarknad, levande stadsbild med olika former av bostadstyper och därmed en hållbar samhällsutveckling. Det menar vi är nyckeln till framtidens bostäder. Vi ifrågasätter dagens byggnadsmarknad som är ett arv av betong och fastighetskris. Varför bygga bostäder som tar långt tid, när det finns tekniker som går snabbare. Och varför välja att bygga bostäder som ger höga koldioxidutsläpp när vi kan sänka den med 70-80 % med hjälp av industriellt teknik och trä som råvara, och på så sätt påverka vår framtida miljö.

Fördomar kring modul-teknik

”Fula baracker”

Fördomarna kring modul-tekniken handlar ofta om estetiken, att den blir speciell och i värsta fall oattraktiv. Kritikern ser ofta en barackliknande byggnad framför sig. Men där är boven istället de tillfälliga byggloven, inte tekniken i sig. Gäller bygglovet 5 år läggs det självklart inget tid på gestaltningen. Alla byggtekniker har sina begränsningar och förutsättningar, skillnaden ligger i vem som har uppdraget.

Oflexibelt – utan alternativ användning”

En del opponerar sig också mot flexibiliteten, den alternativa användningen, att en fastighet byggd av moduler inte kan förändras som en av betong, för att modulerna är fasta i sin konstruktion. Men av erfarenhet vet vi att ett behov av en viss typ av bostad inte är så föränderligt som kravet säger.

Våra medarbetare

 • Bert Hansson
  Bert HanssonFörsäljning & projektledning

  0701-311111
  bert@keywe.se

 • Jochum Löfgren
  Jochum LöfgrenFörsäljning & projektledning

  0733-425110
  jochum@keywe.se

 • Peter Rollfelt
  Peter RollfeltVD & projektutveckling

  0708-808210
  peter@keywe.se

 • Kristoffer Österholm,
  Kristoffer Österholm,Finansiering & projektutveckling

  0703-680098

  • Björn Ingridsson
   Björn IngridssonArkitekt

   0730-364299
   bjorn@bierne.se

  • Torbjörn Zingmark
   Torbjörn ZingmarkSenior rådgivare

   0731-812600
   torbjorn@keywe.se

  Styrelse

  Bo

  BO SANDBERG

  STYRELSEORDFÖRANDE

  Har haft befattningar hos Stadshypotek, Swedbank, Securum och mellan 1990 och 2003 hos Catella Egendomsförvaltning.

  Drivande kraften och/eller arkitekten bakom flera stora fastighetstransaktioner i Sverige. Nämnas kan “Stenvalvet”, en transaktion om 4.400 MSEK för Credit Suisse First Boston, Deutsche Banks & Bankers Trusts förvärv av Amplion om 5,1 MSEK från Telia etc.

  Styrelseledamot i Svenska Fastighetsfonden NIAMs förvärv 2005 / 2006 av 100 Retailfastigheter i Finland till ett värde av ca 300 M Euro och 250.000m2. F d styrelseordförande i Mandamus Fastigheter i Haninge AB, 300.000 m2 hyresfastigheter (4.000 lgh) till ett värde om ca 2 000 MSEK. Delägare och en av grundarna till fastighetsbolaget Landsort Care AB. Designer av det svenska REIT -systemet i mitten på nittiotalet

  Annika

  ANNIKA BILLSTRÖM

  LEDAMOT

  Fd gatu- och fastighetsborgarråd och finansborgarråd med mer än 25 års aktiv politisk karriär. Idag driver Annika ett eget bolag som arbetar med chefsrekrytering; Inchefia AB. Annika har ett mycket omfattande kontaktnät inom såväl politik som näringsliv samt en gedigen och väl dokumenterad erfarenhet av fastighetsaffärer och byggnation av studentbostäder.

  Peter

  PETER ROLLFELT

  VD

  Med bakgrund från IT -branschen som försäljningschef och marknadschef på företag som Samsung, Creative, Atari mm. Egen företagare som har byggt upp onlinebutiker och sålt dessa. F.d. förbundsordförande för Svenska Taekwondoförbundet.